Κανταΐφι με μελιτζανάκι

print

  • Βαθμός δυσκολίας: 2
  • Χρόνος ψησίματος: 60 λεπτά
  • Τρόπος Μαγειρέματος: Στο φούρνο
  • Είδος γεύματος: Επιδόρπιο
Υλικά
  • Καρύδια, ½ κιλ., κοπανισμένο
  • Φύλλα κανταΐφι, ½ κιλ.
  • Βούτυρο, 1 φλιτζάνι/-α του τσαγιού, λιωμένο
  • Ζάχαρη άσπρη, ½ φλιτζάνι/-α του τσαγιού
  • Κανέλα, 1 κουταλάκι/-α του γλυκού
  • Κονιάκ, 2 κουταλάκι/-α του γλυκού
  • Μελιτζανάκι γλυκό, σουρωμένο και κομμένο κομμάτια
  • Ζάχαρη άσπρη, 4 φλιτζάνι/-α του τσαγιού, γιατο σιρόπι
  • Νερό, 3 φλιτζάνι/-α του τσαγιού
  • Μελιτζανάκι γλυκό, ½ φλιτζάνι/-α του τσαγιού, το σιρόπι
Εκτέλεση

Ανακατεύουμε την καρυδόψιχα με την κανέλα και το κονιάκ. Χωρίζουμε το κανταΐφι σε 20 μέρη, παίρνουμε το κάθε μέρος του κανταϊφιού και το ανοίγουμε λίγο με τα χέρια μας. Τοποθετούμε μια κουταλιά μείγμα και 2-3 κομματάκια μελιτζανάκι και το τυλίγουμε ρολό.

Βάζουμε το ρολό σε βουτυρωμένο ταψί και τα περιχύνουμε με βούτυρο. Τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά. Τα ξεσκεπάζουμε και τα ψήνουμε 30 λεπτά ακόμα να πάρουν χρώμα.
Βράζουμε το σιρόπι και αφού κρυώσουν τα κανταΐφια  τα περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι, αφήνοντας να ποτίσουν καλά πριν τα σερβίρουμε. Τα στολίζουμε με αστεράκια από μελιτζανάκι και μοσχοκάρφια.