Λικέρ μανταρίνι

print


Υλικά
  • 500 γρ. μανταρίνια βιολογικά
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 750 ml κονιάκ ή μαύρο ή άσπρο ρούμι
  • 1 ξυλάκι κανέλλα
Εκτέλεση

Πλένουμε τα μανταρίνια πολύ καλά και κόβουμε με ένα μυτερό μαχαιράκι γύρω από το κοτσανάκι τους και το αφαιρούμε.

Τα τρυπάμε γύρω γύρω με μια οδοντογλυφίδα και τα τοποθετούμε μέσα σε γυάλα.

Ζεσταίνουμε το ποτό λίγο, χωρίς να κάψει και διαλύουμε σ’ αυτό τη ζάχαρη.

Ρίχνουμε στη γυάλα το ζεστό υγρό και την κανέλλα, και μόλις κρυώσει κλείνουμε τη γυάλα. Την βάζουμε σε μέρος σκιερό για 30-40 μέρες.

Μετά από αυτό σουρώνουμε και το ποτό μας είναι έτοιμο.

mageirikesdiadromes