Μανταρινοπιτάκια, της Κατερίνας

print

Υλικά
  • Φλούδες από 16 μανταρίνια
  • 1/2 κιλό αμύγδαλα ασπρισμένα
  • 1/2 κιλό ζάχαρη
  • 1 κιλό φύλλο κρούστας
  • 1/2 πακέτο μαργαρίνη
  • Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση

Βράζουμε τις φλούδες μανταρινιού μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε (καλό θα είναι να μείνουν ένα βράδυ μέχρι να στραγγίσουν πολύ καλά) και τα περνάμε από το μυλαράκι με ψιλή τρύπα. Τρίβουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι. Σε κατσαρόλα ανακατεύουμε τη ζάχαρη, τις λιωμένες φλούδες και τα αμύγδαλα, μέχρι να ανακατευτούν και να γίνουν ομοιόμορφη μάζα. Αφήνουμε να κρυώσει.

Κόβουμε την κρούστα σε μακρόστενες λωρίδες και αλείφουμε με μαργαρίνη. Τυλίγουμε όπως τα τυροπιτάκια.

Αφού τα ετοιμάσουμε, τα στρώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 175οC μέχρι να ροδοκοκκινίσει η κρούστα. Μόλις κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Συνταγές της ματιάς