Μελιτζάνες γεμιστές αυγολέμονο

print

  • Βαθμός δυσκολίας: 2
  • Χρόνος ψησίματος: 60 λεπτά
  • Τρόπος Μαγειρέματος: Στην κατσαρόλα
  • Είδος γεύματος: Κυρίως πιάτο
Υλικά
  • Μελιτζάνα τσακώνικη, 20 τμχ.
  • Μοσχάρι, ½ κιλ.
  • Ρύζι, 1½ φλιτζάνι/-α του καφέ
  • Μαϊντανός, ½ φλιτζάνι/-α
  • Άνηθος, 2 κουταλ. της σούπας
  • Κρεμμύδι ξηρό, 1 τμχ.
  • Κρεμμυδάκι φρέσκο, 2 τμχ.
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Αυγό, 2 τμχ., χωρισμένα τα ασπράδια από τους κρόκους
  • Ελαιόλαδο, 1½ φλιτζάνι/-α
  • Λεμόνι, ½ φλιτζάνι/-α, χυμός
  • Κορνφλάουρ, 2 κουταλάκι/-α του γλυκού
Εκτέλεση

Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις καθαρίζουμε από τα κοτσάνια τους. Κόβουμε μια λεπτή ροδέλα από κάθε άκρη και με το ειδικό εργαλείο αδειάζουμε την ψίχα από κάθε μελιτζάνα. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε αρκετό λάδι (1 φλιτζάνι) και τις τηγανίζουμε προσέχοντας να μην μαραθούν πολύ.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση με όλα τα υλικά και με αυτή γεμίζουμε τις μελιτζάνες. Τις τακτοποιούμε σε κατσαρόλα και προσθέτουμε ζωμό κρέατος ή νερό μέχρι να σκεπαστούν καλά οι μελιτζάνες. Προσθέτουμε αλάτι – πιπέρι, μισό φλιτζάνι λάδι και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράζει επί μία ώρα περίπου.

Χτυπάμε τους κρόκους με το κορν φλάουερ και το λεμόνι. Προσθέτουμε το ζωμό από το φαγητό και με τη σάλτσα, που γίνεται, περιχύνουμε το φαγητό.

Συμβουλές

Είναι φαγητό που σερβίρεται ζεστό απαραιτήτως.