Πίτσα με πέστο βασιλικού και μελιτζάνα

print

Υλικά

1 μεγάλη αραβική πίτα
2 κουτ. σούπας πέστο βασιλικού, σπιτικό ή έτοιμο (από βαζάκι)
1 μικρή μελιτζάνα, κατά προτίμηση φλάσκα
1 μικρή ντομάτα
150 γρ. τριμμένο κασέρι ή παρμεζάνα (με διαφορετικό γευστικό αποτέλεσμα)
αλάτι (αν χρειαστεί), πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C, στον αέρα. Αλείφουμε την αραβική πίτα με το πέστο βασιλικού. Κόβουμε τη μελιτζάνα και την ντομάτα σε ροδέλες 0,5 εκ. και τις απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στην πίτα. Αλατίζουμε, μόνο αν το τυρί και το πέστο που θα χρησιμοποιήσουμε δεν είναι αλμυρά. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, πασπαλίζουμε με το τυρί της αρεσκείας μας και ψήνουμε για περίπου 10-15 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να μαλακώσουν και να ροδίσουν οι μελιτζάνες.

Αλέξανδρος Παπανδρέου – Γαστρονόμος