Ψαρονέφρι με μανταρίνια και μέλι

print

Υλικά για 4 άτομα
  • χυμός από 3 μανταρίνια
  • 2 κ.κ. μέλι
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, κομμένο στα τέσσερα
  • 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 1 ψαρονέφρι γύρω στα 800 γραμμ. ή 2 μικρότερα, κομμένα σε φέτες 5 εκ.
  • 1 μανταρίνι, καθαρισμένο και χωρισμένο σε φέτες
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα, αναμειγνύοντας σε ένα γυάλινο σκεύος τον χυμό των μανταρινιών, το μέλι, το κρεμμύδι, τη σόγια και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρέας και το αφήνουμε να μαριναριστεί για 20 λεπτά. Αφαιρούμε το κρέας από τη μαρινάδα και σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά και από τις δύο πλευρές. Οταν ροδίσει, το αλατίζουμε ελαφρά (προσοχή διότι η σόγια είναι αλμυρή) και το βγάζουμε από το τηγάνι.

Ρίχνουμε στο τηγάνι τη μαρινάδα και ντεγκλασάρουμε (τρίβουμε, δηλαδή, με ξύλινη σπάτουλα τον πάτο του για να ρευστοποιήσουμε τις ουσίες που έχουν κολλήσει) και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τις φέτες μανταρινιού. Σερβίρουμε το κρέας, περιχύνοντας τη σάλτσα και συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι.

ΒΗΜΑ Gourmet