710true dots bottomright 130true true 800none
  • 5000 fade false 25 bottom 50 http://leonidiocoop.gr/?page_id=38
    Τσακώνικη Μελιτζάνα 
  • 5000 fade false 25 bottom 50 http://leonidiocoop.gr/?page_id=220
    Μανταρίνα - Σατσούμα Λεωνιδίου 
  • 5000 fade false 25 bottom 50 http://leonidiocoop.gr/?page_id=395
    Ντομάτες Λεωνιδίου 
  • 5000 random false 25 bottom 50 http://leonidiocoop.gr/?page_id=450
    Κηπευτικά Λεωνιδίου 

Παγωτό από γλυκό μελιτζανάκι

Υλικά
  • 500 γρ. γάλα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ. κρόκοι αυγού
  • 20 ml ρούμι
  • 175 γρ. γλυκό μελιτζανάκι
Εκτέλεση

Βάζουμε σε κατσαρολάκι το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τους κρόκους. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι το μείγμα να φτάσει τους 80οC. Αφαιρούμε από την φωτιά, ενσωματώνουμε το γλυκό μελιτζανάκι αφού το έχουμε πολτοποιήσει καθώς και το ρούμι. Αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο για 10 ώρες. Βάζουμε το μείγμα σε παγωτομηχανή. Αν δεν έχουμε το βάζουμε στην κατάψυξη και ανακατεύουμε κάθε 30 λεπτά μέχρι να παγώσει.

Served at Semiramis Restaurant Summer Menu.
Του Ηλία Κόκκορη, Executive Chef του ξενοδοχείου “Semiramis” και “Semiramis Restaurant”.

Comments are closed.

Συνταγές με Μελιτζάνα

Συσκευασία Προϊόντος ΠΟΠ
Τσακώνικη Μελιτζάνα