710true dots bottomright 130true true 800none
  • 5000 fade false 25 bottom 50 http://leonidiocoop.gr/?page_id=38
    Τσακώνικη Μελιτζάνα 
  • 5000 fade false 25 bottom 50 http://leonidiocoop.gr/?page_id=220
    Μανταρίνα - Σατσούμα Λεωνιδίου 
  • 5000 fade false 25 bottom 50 http://leonidiocoop.gr/?page_id=395
    Ντομάτες Λεωνιδίου 
  • 5000 random false 25 bottom 50 http://leonidiocoop.gr/?page_id=450
    Κηπευτικά Λεωνιδίου 

Σοκολατένια, σφιχτή μους με μανταρίνι

Υλικά
  • 400 γρ. κουβερτούρα
  • 4 κρόκοι αβγών
  • 3 μανταρίνια
  • 200-250 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. σταφίδες (σουλτατίνα)

για την επικάλυψη:

  • Κουαντρώ
  • 1 κούπα(ες) κρέμα γάλακτος

για το γαρνίρισμα:

  • ξύσμα κουβερτούρας
  • 1 μανταρίνι
Διαδικασία

Σε μπεν μαρί λιώνω την κουβερτούρα. Σε ένα μπολ χτυπάω πρόχειρα τους κρόκους, να αφρίσουν. Κατεβάζω την κουβερτούρα από τη φωτιά, προσθέτω τους χτυπημένους κρόκους κι ανακατεύω ζωηρά με το σύρμα. Καθαρίζω τα μανταρίνια κι αφαιρώ με προσοχή τη λευκή ψίχα, γιατί πικρίζει. Κόβω τα μανταρίνια σε φέτες και τις προσθέτω στο μείγμα. Χύνω την κρέμα γάλακτος και τις σταφίδες και ανακατεύω πολύ ζωηρά, να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μου.

Βουτυρώνω ελαφρώς μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και τη σκεπάζω με μεμβράνη. Γεμίζω με το μείγμα, καλύπτω με μεμβράνη κι αφήνω στο ψυγείο για 3-4 ώρες να κρυώσει καλά η μους. Η μους όταν κρυώσει θα σφίξει αρκετά, θυμίζοντας μαλακό κέικ.

για την επικάλυψη:

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος. Αποσύρω, προσθέτω το αλκοόλ κι ανακατεύω.

για το γαρνίρισμα:

Με μαχαίρι ή με το ειδικό εργαλείο κόβω ξύσμα από την κουβερτούρα. Καθαρίζω το μανταρίνι, αφαιρώ τις ίνες και το κόβω σε φετούλες.

για τη συναρμολόγηση:

Βγάζω τη σφιχτή μους από το ψυγείο κι αφαιρώ από το ταψάκι ανασηκώνοντας τη μεμβράνη ή αναποδογυρίζοντας μαλακά. Κόβω τη μους σε φέτες και τη σερβίρω περιχύνοντάς την με την κρέμα γάλακτος και γαρνίροντας με το ξύσμα της κουβερτούρας και φέτες μανταρινιού.

pastrychef

Comments are closed.

Συσκευασία Προϊόντος ΠΟΠ
Τσακώνικη Μελιτζάνα