710true dots bottomright 130true true 800none
  • 5000 fade false 25 bottom 50 http://leonidiocoop.gr/?page_id=38
    Τσακώνικη Μελιτζάνα 
  • 5000 fade false 25 bottom 50 http://leonidiocoop.gr/?page_id=220
    Μανταρίνα - Σατσούμα Λεωνιδίου 
  • 5000 fade false 25 bottom 50 http://leonidiocoop.gr/?page_id=395
    Ντομάτες Λεωνιδίου 
  • 5000 random false 25 bottom 50 http://leonidiocoop.gr/?page_id=450
    Κηπευτικά Λεωνιδίου 

Μανταρινοπιτάκια, της Κατερίνας

Υλικά
  • Φλούδες από 16 μανταρίνια
  • 1/2 κιλό αμύγδαλα ασπρισμένα
  • 1/2 κιλό ζάχαρη
  • 1 κιλό φύλλο κρούστας
  • 1/2 πακέτο μαργαρίνη
  • Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση

Βράζουμε τις φλούδες μανταρινιού μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε (καλό θα είναι να μείνουν ένα βράδυ μέχρι να στραγγίσουν πολύ καλά) και τα περνάμε από το μυλαράκι με ψιλή τρύπα. Τρίβουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι. Σε κατσαρόλα ανακατεύουμε τη ζάχαρη, τις λιωμένες φλούδες και τα αμύγδαλα, μέχρι να ανακατευτούν και να γίνουν ομοιόμορφη μάζα. Αφήνουμε να κρυώσει.

Κόβουμε την κρούστα σε μακρόστενες λωρίδες και αλείφουμε με μαργαρίνη. Τυλίγουμε όπως τα τυροπιτάκια.

Αφού τα ετοιμάσουμε, τα στρώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 175οC μέχρι να ροδοκοκκινίσει η κρούστα. Μόλις κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Συνταγές της ματιάς

Comments are closed.

Συσκευασία Προϊόντος ΠΟΠ
Τσακώνικη Μελιτζάνα