710true dots bottomright 130true true 800none
  • 5000 fade false 25 bottom 50 http://leonidiocoop.gr/?page_id=38
    Τσακώνικη Μελιτζάνα 
  • 5000 fade false 25 bottom 50 http://leonidiocoop.gr/?page_id=220
    Μανταρίνα - Σατσούμα Λεωνιδίου 
  • 5000 fade false 25 bottom 50 http://leonidiocoop.gr/?page_id=395
    Ντομάτες Λεωνιδίου 
  • 5000 random false 25 bottom 50 http://leonidiocoop.gr/?page_id=450
    Κηπευτικά Λεωνιδίου 

Μελιτζάνες ιμάμ

  • Βαθμός δυσκολίας: 2
  • Χρόνος ψησίματος: 30 λεπτά
  • Τρόπος Μαγειρέματος: Στο φούρνο
  • Είδος γεύματος: Κυρίως πιάτο, Συνοδευτικά
  • Κατάλληλη για: Χορτοφάγοι, Νηστεία
Υλικά
  • Μελιτζάνα τσακώνικη, 5 – 6 τμχ.
  • Κρεμμύδι ξηρό, 4 – 5 τμχ., κανονικά
  • Σκόρδο, 3 – 4 τμχ.
  • Μαϊντανός, 1 ματσάκι/-α
  • Ντομάτα, 3 – 4 τμχ., φρέσκιες κανονικές
  • Ελαιόλαδο, 1 ½ ποτήρι/-α
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Τυρί, τριμμένο, μυζυθρα ή φέτα ή κεφαλοτύρι
Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες, αφού τους αφαιρέσουμε τα κοτσάνια. Τις χαράσσουμε κατά μήκος με 4 χαρακιές. Σε τηγάνι βάζουμε αρκετό λάδι και αφού το ζεστάνουμε, τηγανίζουμε μέτρια τις μελιτζάνες. Τις βγάζουμε και τις στραγγίζουμε καλά από το λάδι, σε πετσέτα. Κόβουμε σε φέτες τα κρεμμύδια, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το μαϊντανό και στο λάδι του τηγανιού τα σοτάρουμε για λίγο. Μετά παίρνουμε τις ντομάτες καθαρισμένες χωρίς τους σπόρους, τις κόβουμε σε κύβους και τις ρίχνουμε στο μείγμα των σοταρισμένων χορταρικών. Προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε το σύνολο να μαγειρευτεί και να μείνει με το λάδι του.

Τακτοποιούμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί. Στις χαρακιές τους βάζουμε το μείγμα των χορταρικών και το υπόλοιπο το περιχύνουμε από πάνω. Τελευταία σκορπίζουμε αρκετό τυρί τριμμένο (μυζήθρα, φέτα, κεφαλοτύρι).

Ψήνουμε το φαγητό για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Aubergine Recipes (Greek)

Tsakonian Aubergine
Protected Designation of Origin