Αρνάκι με μελιτζάνες

print

  • Βαθμός δυσκολίας: 2
  • Αριθμός Μερίδων: 4 άτομα
  •  Τρόπος Μαγειρέματος: Στην κατσαρόλα
  •  Είδος γεύματος: Κυρίως πιάτο
Υλικά
  • Αρνί, 1 κιλ., κομμένο σε μικρές μερίδες
  • Μελιτζάνα τσακώνικη, 5 τμχ.
  • Κρεμμύδι ξηρό, 1 τμχ.
  • Ντομάτα, 1 1/2 ποτήρι/-α, πολτός
  • Ελαιόλαδο, 1/2 φλιτζάνι/-α
  • Αλάτι ψιλό
  • Πιπέρι
  • Μείγμα μπαχαρικών, 1 κουταλάκι/-α του γλυκού, κοφτό, (μοσχοκάρυδο, μπαχάρι, γαρίφαλο)
Εκτέλεση

Πλένουμε σχολαστικά τα κομμάτια του κρέατος, ιδιαίτερα στα σημεία που έχει κοπεί το κόκκαλο για να απομακρύνουμε τα ενοχλητικά κοκαλάκια. Βάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα και το αφήνουμε  να βγάλει τα υγρά του.

Όταν στεγνώσει, προσθέτουμε και το λάδι και ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει ελαφρά το κρέας. Τότε προσθέτουμε το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε λίγο ακόμα. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα την τομάτα, τα καρυκεύματα, αλάτι και αρκετό βραστό νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το κρέας να βράσει.

Στο μεταξύ κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες ή σε στρογγυλά κομμάτια και τις περνάμε από το τηγάνι, όπου έχουμε βάλει δύο κουταλιές λάδι και δυνατή φωτιά για να ροδίσουν γρήγορα. Τις βάζουμε κι αυτές στην κατσαρόλα με το κρέας. Μαγειρεύουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να μείνουν μόνο με τη σάλτσα. Σείουμε την κατσαρόλα αλλά δεν ανακατεύουμε με κουτάλα από τη στιγμή που θα βάλουμε τις μελιτζάνες.