Γλυκό Μανταρίνι

print

Υλικά
  • 1 κιλό πολύ μικρά μανταρίνια
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 “φασολάκι” βανίλιας
Εκτέλεση:

Βράζουμε τα μανταρίνια, τρυπημένα, για 1,5 ώρα, πετώντας ανά μισή ώρα το νερό. Βάζουμε την ζάχαρη στην κατσαρόλα με ελάχιστο νερό.Κάνουμε ένα σιρόπι και προσθέτουμε τα μανταρίνια. Προσθέτουμε την βανίλια (όχι το φασολάκι). Αφήνουμε το γλυκό σε σιγανή φωτιά και ανακατεύουμε έως ότου “δέσει” το σιρόπι.

Τοποθετούμε το γλυκό σε βάζα που αποστειρώσαμε.

GreekCook