Γλυκό ντοματάκι

print

ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό ντοματάκια
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • γαρύφαλλα
  • αμύγδαλα καβουρδισμένα
  • φλούδα μανταρινιού
  • 4 κουταλιές ασβέστης
  • 1 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεματάμε τα ντοματάκια σε βραστό νερό, για ένα λεπτό. Τα ξεφλουδίζουμε, τα τρυπάμε από το κάτω μέρος και τα στύβουμε να πέσουν τα σπόρια.

Ετοιμάζουμε ένα διάλυμα από ασβέστη με 10 ποτήρια νερό. Το ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε μέσα τα ντοματάκια, τα αφήνουμε για 20 λεπτά, στραγγίζουμε, ξεπλένουμε καλά και σκουπίζουμε.

Μπήγουμε στο καθένα από 2 αμύγδαλα.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας τη ζάχαρη με 1 φλιτζάνι νερό, γαρύφαλλα και τριμμένη άγουρη φλούδα μανταρινιού. Ρίχνουμε τα ντοματάκια να βράσουν μέχρι να δέσει όλο το γλυκό.

Αφήνουμε το γλυκό στην κατσαρόλα 24 ώρες, και το ξαναβράζουμε με το χυμό 1 λεμονιού. Αφήνουμε να κρυώσει και το τοποθετούμε σε στεγνά βάζα.

Ηρακλής Ασπρίδης – New Line