Πάπια με μανταρίνια

print

Υλικά (για 4-6 άτομα)
  • 1 πάπια 1 ½ – 2 κιλά
  • 1 φλιτζάνι χυμό μανταρίνι
  • 4 μανταρίνια για το γαρνίρισμα
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 100 γρ. φρέσκο βούτυρο
  • Αλάτι,
Πιπέρι
  • 2-3 κουταλιές ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας καλό κονιάκ
  • 4 κουτ. σούπας λικέρ πορτοκάλι
  • 1 κουταλιά ξύδι
Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό βούτυρο και σοτάρουμε την πάπια κομμένη σε μερίδες μαζί με το καρότο και το κρεμμύδι, ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε το κονιάκ και το λικέρ, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 45 λεπτά με 1 ώρα. Στο μισάωρο ρίχνουμε 1 φλιτζάνι χυμό μανταρινιού. Σουρώνουμε τη σάλτσα και τη βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι. Για να σερβίρουμε τοποθετούμε την πάπια σε μια πιατέλα και την περιχύνουμε με την σάλτσα μανταρινιού.

Καθαρίζουμε τα μανταρίνια σε φέτες και τα τηγανίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο. Τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και συμπληρώνουμε ελάχιστο νερό για να μελώσουν. Βάζουμε τις γλασσαρισμένες φέτες μανταρινιού γύρω – γύρω στην πιατέλα σαν γαρνιτούρα και σερβίρουμε με πουρέ γλυκοπατάτας.

Νηστικό Αρκούδι