Σοκολατάκια με Μανταρίνι

print


Υλικά
  • 4 μεγάλα μανταρίνια
  • 1/2 ποτήρι νερού χυμό μανταρίνι φρέσκο (150ml)
  • 3/4 φλυτζάνιού zάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας κακάο
  • 3 κουταλιές της σούπας φρυγανιά
  • 150 gr καρυδόψυχα ψιλοκομμένη
  • 1 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ
  • Κουβερτούρα λιωμένη για επικάλυψη
Εκτέλεση

Αλέθουμε την μανταρινόφλουδα στο μπλέντερ και την βάζουμε στην κατσαρόλα με την ζάχαρη και τον χυμό σε χαμηλή φωτιά. Τα ανακατεύουμε συνέχεια με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να ξεκολλάει το μίγμα από την κατσαρόλα για 7-8 λεπτά και να μην φαίνεται υγρό στον πάτο της κατσαρόλας.
Σε μια λεκάνη έχουμε βάλει τα καρύδια, την φρυγανιά και το κακάο ανακατεμένα.
Όταν κρυώσει το μίγμα με την μανταρινόφλουδα αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε καλά.
Τα πλάθουμε σε μπαστουνάκια, βρέχοντας κάθε φορά τα χέρια μας σε κονιάκ ή λικέρ πορτοκαλιού για να μην κολλάει η ζύμη.
Τα αραδιάζουμε σε λαδόκολλα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν. Βουτάμε το μισό μπαστούνι σε κουβερτούρα και αφήνουμε πάλι σε λαδόκολλα να στεγνώσει η σοκολάτα.

Η συνταγή είναι της Αργυρώς (Πρωινός Καφές).