710true dots bottomright 130true true 800none
  • 5000 fade false 25 bottom 50 http://leonidiocoop.gr/?page_id=38
    Τσακώνικη Μελιτζάνα 
  • 5000 fade false 25 bottom 50 http://leonidiocoop.gr/?page_id=220
    Μανταρίνα - Σατσούμα Λεωνιδίου 
  • 5000 fade false 25 bottom 50 http://leonidiocoop.gr/?page_id=395
    Ντομάτες Λεωνιδίου 
  • 5000 random false 25 bottom 50 http://leonidiocoop.gr/?page_id=450
    Κηπευτικά Λεωνιδίου 

Γλυκό ντοματάκι

ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό ντοματάκια
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • γαρύφαλλα
  • αμύγδαλα καβουρδισμένα
  • φλούδα μανταρινιού
  • 4 κουταλιές ασβέστης
  • 1 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεματάμε τα ντοματάκια σε βραστό νερό, για ένα λεπτό. Τα ξεφλουδίζουμε, τα τρυπάμε από το κάτω μέρος και τα στύβουμε να πέσουν τα σπόρια.

Ετοιμάζουμε ένα διάλυμα από ασβέστη με 10 ποτήρια νερό. Το ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε μέσα τα ντοματάκια, τα αφήνουμε για 20 λεπτά, στραγγίζουμε, ξεπλένουμε καλά και σκουπίζουμε.

Μπήγουμε στο καθένα από 2 αμύγδαλα.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας τη ζάχαρη με 1 φλιτζάνι νερό, γαρύφαλλα και τριμμένη άγουρη φλούδα μανταρινιού. Ρίχνουμε τα ντοματάκια να βράσουν μέχρι να δέσει όλο το γλυκό.

Αφήνουμε το γλυκό στην κατσαρόλα 24 ώρες, και το ξαναβράζουμε με το χυμό 1 λεμονιού. Αφήνουμε να κρυώσει και το τοποθετούμε σε στεγνά βάζα.

Ηρακλής Ασπρίδης — New Line