710true dots bottomright 130true true 800none
  • 5000 fade false 25 bottom 50 http://leonidiocoop.gr/?page_id=38
    Τσακώνικη Μελιτζάνα 
  • 5000 fade false 25 bottom 50 http://leonidiocoop.gr/?page_id=220
    Μανταρίνα - Σατσούμα Λεωνιδίου 
  • 5000 fade false 25 bottom 50 http://leonidiocoop.gr/?page_id=395
    Ντομάτες Λεωνιδίου 
  • 5000 random false 25 bottom 50 http://leonidiocoop.gr/?page_id=450
    Κηπευτικά Λεωνιδίου 

Μελιτζάνες γεμιστές

  • Βαθμός δυσκολίας: 2
  • Χρόνος ψησίματος: 60 λεπτά
  • Τρόπος Μαγειρέματος: Στην κατσαρόλα
  • Είδος γεύματος: Κυρίως πιάτο, Συνοδευτικά
  • Κατάλληλη για: Χορτοφάγοι
Υλικά
  • Μελιτζάνα τσακώνικη, 12 τμχ., αρκετά μακριές
  • Κρεμμύδι ξηρό, 1 κιλ., κομμένα σε λεπτές φέτες
  • Σκόρδο, 8, ψιλοκομμένο
  • Μαϊντανός, 1 ματσάκι/-α, ψιλοκομμένος
  • Ντομάτα, ½ κιλ., ώριμες ψιλοκομμένες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μυζήθρα, ½ κιλ., ή κεφαλίσιο τυρί, κομμένο σε λεπτά μακριά κομμάτια
  • Ελαιόλαδο, 1 φλιτζάνι/-α του τσαγιού
Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, εκτός από το τυρί, μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής μάζα και, στη συνέχεια, προσθέτουμε στο μείγμα το λάδι. Πλένουμε τις μελιτζάνες, αφαιρούμε τα κοτσάνια και τις σχίζουμε κατά μήκος. Τις τοποθετούμε σε ρηχή κατσαρόλα, τη μία δίπλα στην άλλη, αφήνοντας διάστημα δύο πόντων μεταξύ τους. Τοποθετούμε από δύο κομμάτια τυρί κατά μήκος του σχισίματος της κάθε μελιτζάνας και με ένα κουτάλι γεμίζουμε το άνοιγμα με το μείγμα. Όταν γεμίσουμε όλες τις μελιτζάνες και περισσέψει μείγμα το βάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε νερό, μέχρι να σκεπαστούν οι μελιτζάνες, και τις μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά 50 λεπτά περίπου.

Συμβουλές

Μπορούμε, αντί για την κατσαρόλα, να τις βάλουμε σε ταψί και να τις ψήσουμε σε μέτριο φούρνο μία ώρα περίπου.

Рецепты с баклажанами

Упаковка продукта PDO
Баклажан Цаконенский