710true dots bottomright 130true true 800none
  • 5000 fade false 25 bottom 50 http://leonidiocoop.gr/?page_id=38
    Τσακώνικη Μελιτζάνα 
  • 5000 fade false 25 bottom 50 http://leonidiocoop.gr/?page_id=220
    Μανταρίνα - Σατσούμα Λεωνιδίου 
  • 5000 fade false 25 bottom 50 http://leonidiocoop.gr/?page_id=395
    Ντομάτες Λεωνιδίου 
  • 5000 random false 25 bottom 50 http://leonidiocoop.gr/?page_id=450
    Κηπευτικά Λεωνιδίου 

Μελιτζανοσαλάτα με κόκκινες πιπεριές

  • Βαθμός δυσκολίας: 1
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά
  • Τρόπος Μαγειρέματος: Σχάρα
  • Είδος γεύματος: Ορεκτικά
  • Κατάλληλη για: Δίαιτα, Χορτοφάγοι, Νηστεία
Υλικά
  • Μελιτζάνα τσακώνικη, 1 κιλ.
  • Κρεμμύδι ξηρό, 1 τμχ.
  • Πιπεριά Φλωρίνης, 2 τμχ., κομμένες
  • Ελαιόλαδο, ¾ φλιτζάνι/-α
  • Μαϊντανός, ½ ματσάκι/-α, ψιλοκομμένος
  • Ξύδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Εκτέλεση

Ψήνουμε τις μελιτζάνες στη σχάρα. Τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κομμάτια, τις ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί με το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το μαϊντανό και το αλατοπίπερο. Αρχίζουμε να χτυπάμε το μείγμα ρίχνοντας λίγο — λίγο το λάδι και τελευταίο το ξύδι. Τοποθετούμε τη μελιτζανοσαλάτα στο ψυγείο πριν τη σερβίρουμε. Γαρνίρουμε με μαϊντανό ή με άλλο βότανο της αρεσκείας σας.

Συμβουλές

Για πιο «απαλή» γεύση μπορούμε να προσθέσουμε στη μελιτζανοσαλάτα και 1 φλιτζάνι του τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό.

Рецепты с баклажанами

Упаковка продукта PDO
Баклажан Цаконенский