710true dots bottomright 130true true 800none
  • 5000 fade false 25 bottom 50 http://leonidiocoop.gr/?page_id=38
    Τσακώνικη Μελιτζάνα 
  • 5000 fade false 25 bottom 50 http://leonidiocoop.gr/?page_id=220
    Μανταρίνα - Σατσούμα Λεωνιδίου 
  • 5000 fade false 25 bottom 50 http://leonidiocoop.gr/?page_id=395
    Ντομάτες Λεωνιδίου 
  • 5000 random false 25 bottom 50 http://leonidiocoop.gr/?page_id=450
    Κηπευτικά Λεωνιδίου 

Ντοματοκεφτέδες


ΥΛΙΚΑ
  • 4 μέτριες κόκκινες ντομάτες
  • 5 κουτ. σούπας αλεύρι (φαρινάπ που φουσκώνει)
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • μερικά φύλλα μαϊντανό
  • λίγο δυόσμο
  • λίγο θυμάρι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 αυγό
  • τυρί φέτα τριμμένο
  • ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τις ντομάτες, όπως είναι με τη φλούδα και τις κόβουμε κομματάκια.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το μαϊντανό ψιλοκομμένα, το δυόσμο, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι, το αυγό και το τριμμένο τυρί.

Τα ανακατεύουμε όλα μαζί, ρίχνοντας και το αλεύρι, ώστε να γίνει ένα κανονικό μείγμα.

Βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε από το μείγμα κουταλιά-κουταλιά. Αφού ροδίσουν και από τις δύο μεριές, βγάζουμε τους ντοματοκεφτέδες.

Σερβίρουμε σε πιατέλα με στρωμένη χαρτο-πετσέτα για να απορροφήσει το λάδι.

Ηρακλής Ασπρίδης -New Line