Κολοκυθάκια με ντομάτες και αυγά μάτια

print

ΥΛΙΚΑ για 4-6 άτομα
  • 4 αυγά
  • 2 μέτριες ώριμες ντομάτες
  • 2 μέτρια κολοκυθάκια
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο πέστο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε ροδέλες και τα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και τα στρώνουμε σε μια πιατέλα σε κυκλικό σχήμα.

Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και ζάχαρη και τις ψήνουμε στο φούρνο στους 200οC για λίγα λεπτά. Τοποθετούμε τα κολοκυθάκια πάνω από τις ντομάτες.

Τηγανίζουμε τα αυγά μάτια σε μέτρια θερμοκρασία. Τα προσθέτουμε στο τέλος πάνω από τις ντομάτες.

Σερβίρουμε το πιάτο ζεστό με λίγο πέστο.

Ηρακλής Ασπρίδης — New Line