Κοτόπουλο σε ένα κρεμώδες curry ντομάτας

print

Υλικά

Για το κοτόπουλο:

  • 1 κούπα στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 κουταλιά φρέσκο ginger
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 4 φιλέτα-στήθος κοτόπουλο
  • αλάτι, πιπέρι

Για την σάλτσα:

  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 2 κουταλάκι ελαιόλαδο
  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές φρέσκο ginger
  • 2 κουταλιές ντοματοπελτέ
  • 2 κουταλάκια πάπρικα
  • 1 κουταλάκι garam masala
  • 8 ντομάτες για σάλτσα μέτριες
  • 2 καυτερές πιπερίτσες πράσινες
  • 1 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 2 κούπες νερό
  • 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση

Κόβω το κοτόπουλο σε μπουκίτσες.

Σε ένα μπώλ αναμιγνύω όλα τα υλικά για το κοτόπουλο και το κοτόπουλο και μαρινάρω τουλάχιστον για μισή ώρα.

Στραγγίζω ελαφρώς το κοτόπουλο από την μαρινάδα.

Ψήνω στην ψησταριά ή εναλλακτικά σωτάρω στο τηγάνι το κοτόπουλο μέχρι να είναι σχεδόν έτοιμο.

Για την σάλτσα, σε μια κατσαρόλα λιώνω το βούτυρο και προσθέτω το λαδι, το ginger, το σκόρδο και ψιλοκομμένες τις καυτερές πιπερίτσες και τα τσιγαρίζω.

Προσθέτω τον ντοματοπελτέ και μαγειρεύω για 3 λεπτά περίπου μέχρι να σκουρύνει η σαλτσούλα.
Προσθέτω την πάπρικα και το garam masala.

Προσθέτω τις φρέσκες ντομάτες ψιλοκομμένες, το αλάτι και το νερό και βράζω για 20 λεπτά.

Αφήνω την σάλτσα να κρυώσει για 5 λεπτά και την περνάω από το blender και την ξαναβράζω για 10 λεπτά.

Τέλος προσθέτω το κοτόπουλο και την κρέμα γάλακτος και αφήνω να πάρει μία βράση.

Το chicken tikka masala είναι έτοιμο.

Συνταγές της Παρέας