Μελιτζανοσαλάτα με κόκκινες πιπεριές

print

  • Βαθμός δυσκολίας: 1
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά
  • Τρόπος Μαγειρέματος: Σχάρα
  • Είδος γεύματος: Ορεκτικά
  • Κατάλληλη για: Δίαιτα, Χορτοφάγοι, Νηστεία
Υλικά
  • Μελιτζάνα τσακώνικη, 1 κιλ.
  • Κρεμμύδι ξηρό, 1 τμχ.
  • Πιπεριά Φλωρίνης, 2 τμχ., κομμένες
  • Ελαιόλαδο, ¾ φλιτζάνι/-α
  • Μαϊντανός, ½ ματσάκι/-α, ψιλοκομμένος
  • Ξύδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Εκτέλεση

Ψήνουμε τις μελιτζάνες στη σχάρα. Τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κομμάτια, τις ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί με το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το μαϊντανό και το αλατοπίπερο. Αρχίζουμε να χτυπάμε το μείγμα ρίχνοντας λίγο — λίγο το λάδι και τελευταίο το ξύδι. Τοποθετούμε τη μελιτζανοσαλάτα στο ψυγείο πριν τη σερβίρουμε. Γαρνίρουμε με μαϊντανό ή με άλλο βότανο της αρεσκείας σας.

Συμβουλές

Για πιο «απαλή» γεύση μπορούμε να προσθέσουμε στη μελιτζανοσαλάτα και 1 φλιτζάνι του τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό.