Πίτσα με τσακώνικη μελιτζάνα

print

  • Βαθμός δυσκολίας: 1
  • Αριθμός Μερίδων: 6 άτομα
  • Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά
  • Τρόπος Μαγειρέματος: Στο φούρνο
  • Είδος γεύματος: Κυρίως πιάτο, Σνακ
  • Κατάλληλη για: Χορτοφάγοι
Υλικά
  • Αλεύρι, 1 φλιτζάνι/-α, για τη ζύμη
  • Ελαιόλαδο, 1 κουταλ. της σούπας, για τη ζύμη
  • Μαγιά, 1 κουταλάκι/-α του γλυκού, για τη ζύμη
  • Νερό, ½ φλιτζάνι/-α, για τη ζύμη
  • Αλάτι, για τη ζύμη
  • Ντοματάκια, 2, ψιλοκομμένα, για τη σάλτσα
  • Τυρί, 1 φλιτζάνι/-α, κίτρινο τριμμένο
  • Μελιτζάνα τσακώνικη, 2 τμχ., σε φέτες, τηγανισμένες
  • Κρεμμύδι ξηρό, 1 τμχ., κομμένο σε φέτες
  • Φέτα, 1 φλιτζάνι/-α
  • Πιπεριά πράσινη, 1 τμχ., κομμένη σε ροδέλες
  • Ντομάτα, 1 τμχ., σε ροδέλες
  • Ελιές, 4 τμχ., κομμένες
  • Βασιλικός
  • Ρίγανη
 Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε πρώτα τη ζύμη. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το λάδι, τη μαγιά, το αλάτι και το νερό. Πλάθουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να σταθεί μισή ώρα.

Τηγανίζουμε τις τσακώνικες μελιτζάνες και τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Λαδώνουμε το ταψί και βάζουμε τη ζύμη με τα άκρα προς τα επάνω. Αλείφουμε τη ζύμη με τη σάλτσα τομάτας. Ρίχνουμε το βασιλικό και τη ρίγανη, το κίτρινο τυρί, τις τηγανισμένες τσακώνικες μελιτζάνες, τη φέτα, την πιπεριά, το κρεμμύδι και τις ελιές.

Τέλος  βάζουμε την ντομάτα σε στρογγυλά κομμάτια και λίγο λάδι για το ψήσιμο.