Nηστίσιμο Κέικ Μανταρίνι

print

Υλικά
  • 200 γρ. φρέσκος χυμός μανταρινιού
  • 190 γρ. σουσαμέλαιο
  • 180 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 400 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 100 γρ. αποφλοιωμένα αμύγδαλα σε σκόνη
  • 30 γρ. σουσάμι
  • 1 μανταρίνι, ξύσμα

για την επικάλυψη:

  • 100 γρ. μαρμελάδα μανταρίνι ή
  • γλυκό μανταρινάκι
Εκτέλεση

Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε τον χυμό μανταρινιού, το σουσαμέλαιο και την άχνη. Ανακατεύοντας συνεχώς, προσθέτουμε το αλάτι και το αλεύρι καλά κοσκινισμένο, το μπέικιν πάουντερ, το αμύγδαλο, το σουσάμι και το ξύσμα του μανταρινιού. Λαδώνουμε κι αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ και ρίχνουμε το μείγμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20′. Συνεχίζουμε για άλλα 40′ περίπου στους 160°C.
για την επικάλυψη:

Όταν κρυώσει το κέικ μας, το ξεφορμάρουμε και αλείφουμε την επιφάνειά του με μαρμελάδα μανταρίνι ή με γλυκό του κουταλιού μανταρίνι!

pastrychef