Sorbet μανταρίνι

print


Υλικά
  • 250 ml χυμό από μανταρίνια
  • χυμό από ένα ζουμερό λεμόνι
  • 1 κουταλάκι ξύσμα μανταρινιού
  • 350-400 γρ. ζάχαρη
  • 400 ml νερό
Εκτέλεση

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό, την ζάχαρη και το ξύσμα, να βράσουν για 4-5 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Στύβουμε τα μανταρίνια (ώστε να μας δώσουν 250 ml χυμό) και το λεμόνι και τα σουρώνουμε πολύ καλά.

Αφού κρυώσει λίγο το σιρόπι, προσθέτουμε και τον σουρωμένο χυμό από τα μανταρίνια και το λεμόνι.

Αδειάζουμε σε δοχείο παγωτού ή σε κάποιο μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη.

Θα χρειαστεί να το χτυπήσουμε δυο φορές, κάθε 2 ώρες, εκτός αν διαθέτουμε παγωτομηχανή.

ΤΙΡ: Το πόσο ζάχαρη θα βάλετε στο σιρόπι, εξαρτάται από το πόσο γλυκά είναι τα μανταρίνια σας.

Συνταγές της καρδιάς