Κορμός μελιτζάνας
- Βαθμός δυσκολίας: 1
- Τρόπος Μαγειρέματος: Στο φούρνο
- Είδος γεύματος: Επιδόρπιο
Υλικά
- Αυγό, 7 τμχ.
- Φαρινάπ (αλεύρι), 1 ποτήρι/-α
- Βούτυρο, 125 γρ., (μισό Βιτάμ)
- Ζάχαρη άσπρη, 1 φλιτζάνι/-α του τσαγιού
- Βανίλια, 1 τμχ.
- Μελιτζανάκι γλυκό, λιωμένο, σαν μαρμελάδα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, στρώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί σε λαμαρίνα της κουζίνας και το ψήνουμε χωρίς να το αφήσουμε να πάρει σκούρο χρώμα και να ξεροψηθεί. Ζεστό όπως είναι το αναποδογυρίζουμε σε πετσέτα, στρώνουμε μια στρώση μαρμελάδα μελιτζάνα (για ευκολία λιώνουμε στο μπλέντερ μελιτζανάκι) και το διπλώνουμε όπως είναι ζεστό σε ρολό. Όταν κρυώσει το πασπαλίζουμε με τριμμένο αμύγδαλο.