Κοτόπουλο με μανταρίνια και κρεμμυδάκια
Υλικά (για 4-6 άτομα)
- 1 μεγάλο κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
- 3 μανταρίνια Λακωνίας, καθαρισμένα, κομμένα σε φετάκια
- Ο χυμός τριών μανταρινιών και 1 πορτοκαλιού
- 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 100 ml λικέρ μανταρινιού ή πορτοκαλιού
- 550 γρμ. Κρεμμυδάκια στιφάδου καθαρισμένα, ολόκληρα
- Το ξύσμα 2 μανταρινιών
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λίγο ξίδι
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τα κρεμμυδάκια ολόκληρα χωρίς να χαλάσετε το σχήμα τους και τα αφήνετε σε λεκάνη με κρύο νερό που περιέχει ξίδι, να σταθούν για μία ώρα.
Αλατοπιπερώνετε τις μερίδες του κοτόπουλου. Σε αντικολλητική κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι μαζί με το βούτυρο και ροδίζετε το κοτόπουλο απ’ όλες τις πλευρές. Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια αφού τα στραγγίσετε πολύ καλά και τα ροδίζετε και αυτά.
Σβήνετε με το λικέρ και τους χυμούς των μανταρινιών και του πορτοκαλιού και σιγοβράζετε 50-55 λεπτά. Ρίχνετε κατόπιν τα φετάκια των μανταρινιών και το ξύσμα και συνεχίζετε το βράσιμο για 10-15 λεπτά ακόμη.
Σερβίρετε αμέσως με πιλάφι
notospress