- Βαθμός δυσκολίας: 1
- Τρόπος Μαγειρέματος: Τηγανητά
- Είδος γεύματος: Κυρίως πιάτο,Συνοδευτικά
- Κατάλληλη για: Χορτοφάγοι, Νηστεία
Υλικά
- Μελιτζάνα τσακώνικη, 4 τμχ., κανονικές
- Πατάτα, 10, κανονικές
- Καρυδόψιχα, 300 γρ.
- Φρυγανιά τριμμένη, 1 μπολ
- Ξύδι, 1 φλιτζάνι/-α
- Ελαιόλαδο
- Σκόρδο, 5 -6 σκελίδες, κανονικές
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε την σκορδαλιά: Πλένουμε καλά τις πατάτες, τις καθαρίζουμε και τις βράζουμε. Τις περνάμε στο μύλο να γίνουν πουρές. Καθαρίζουμε την καρυδόψιχα και την τρίβουμε πολύ ψιλή. Ανακατεύουμε τον πουρέ, την καρυδόψιχα, τη φρυγανιά, το ξύδι, το ψιλοκομμένο σκόρδο και όσο λάδι χρειαστεί για να είναι η σκορδαλιά πηχτή.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις μελιτζάνες. Τις κόβουμε σε φέτες, όπως επιθυμούμε (κατά μήκος ή σε ροδέλες). Τις τηγανίζουμε σε αρκετό λάδι.
Συμβουλές
– Για να τις τηγανίσουμε μπορούμε να τις αλευρώσουμε ή όχι.
– Σερβίρονται σε πιατέλα μόνες και συνοδεύονται με ένα μπολ όπου έχουμε τη σκορδαλιά.