Μελιτζανοκεφτέδες
- Τρόπος Μαγειρέματος: Τηγανητά
- Είδος γεύματος: Ορεκτικά
- Κατάλληλη για: Χορτοφάγοι, Νηστεία
Υλικά
- Μελιτζάνα τσακώνικη, 5 τμχ.
- Πατάτα, 2 τμχ.
- Φέτα, 250 γρ.
- Μαϊντανός, 1 χούφτα, ψιλοκομμένος
- Πιπέρι, λίγο
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
Ψήνουμε τις μελιτζάνες και βράζουμε τις πατάτες. Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τις βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με τις πατάτες και τα κρεμμύδια. Αφού τα πολτοποιήσουμε, τα ρίχνουμε σε μία βαθιά πιατέλα και προσθέτουμε τα τυριά λιωμένα, τα αβγά, το μαϊντανό και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν ομοιογενής μάζα και μετά ρίχνουμε λίγο – λίγο το αλεύρι μέχρι το μείγμα να γίνει ένας παχύρευστος χυλός. Σε τηγάνι με καυτό λάδι ρίχνουμε με ένα κουτάλι έναν έναν τους κεφτέδες.