Σουφλέ μανταρίνι

print


Υλικά για 6 άτομα
  • χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • χυμός από 2 μανταρίνια κλημεντίνες
  • ½ κ.σoύπας ζελατίνα σε σκόνη
  • 4 αυγά XL (χωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους)
  • 175 γραμμ. ζάχαρη ψιλή
  • ξύσμα από 3 μανταρίνια κλημεντίνες
  • 200 ml κρέμα γάλακτος πλήρη, χτυπημένη σε σαντιγί
Eκτέλεση

Βάζετε τον χυμό του λεμονιού και των μανταρινιών σε μια κατσαρολίτσα και πασπαλίζετε με τη ζελατίνα. Την αφήνετε να μουλιάσει και τοποθετείτε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά ώσπου να διαλυθεί τελείως η ζελατίνα. Απομακρύνετε το σκεύος από τη φωτιά. Χτυπάτε τους κρόκους προσθέτοντας σταδιακά τη ζάχαρη ώσπου να σχηματιστεί ένα αφράτο, υπόλευκο μείγμα. Ρίχνετε το ξύσμα του λεμονιού και των μανταρινιών στη σαντιγί και ανακατεύετε καλά. Αναμειγνύετε τη λιωμένη ζελατίνα με τους χτυπημένους με τη ζάχαρη κρόκους και μόλις ανακατευθούν καλά προσθέτετε προσεκτικά και τη σαντιγί. Αφήνετε το μείγμα ώσπου να αρχίσει να πήζει. Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και ελέγχετε αν έχει πήξει καλά το μείγμα με τη σαντιγί ώστε να «στέκεται» στο κουτάλι. Προσθέτετε τα ασπράδια χρησιμοποιώντας το ίδιο μεταλλικό κουτάλι. Ρίχνετε το μείγμα σε ένα όμορφο κρυστάλλινο ή πορσελάνινο μπολ και το αφήνετε να κρυώσει καλά προτού το σερβίρετε.

Σημ.: Έπειτα από ένα τόσο πλούσιο κυρίως πιάτο το ελαφρύ επιδόρπιο έρχεται απλώς να σου «αλλάξει» τη γεύση.

HomeFood