Κολιοί με μελιτζάνες στο φούρνο

print

  • Βαθμός δυσκολίας: 2
  • Χρόνος ψησίματος: 60 λεπτά
  • Τρόπος Μαγειρέματος: Στο φούρνο
  • Είδος γεύματος: Κυρίως πιάτο
  • Κατάλληλη για: Δίαιτα
Υλικά
  • Κολιός, 2 τμχ.
  • Μελιτζάνα τσακώνικη, 4-5 τμχ., (σε ροδέλες)
  • Ελαιόλαδο, 4 κουταλ. της σούπας
  • Κρεμμύδι ξηρό, 3 τμχ., κομμένα σε φέτες
  • Σκόρδο, 4 σκελίδες
  • Μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • Βασιλικός
  • Ντομάτα, 2 τμχ., ώριμες (κομμένες σε φέτες)
  • Ντομάτα, σάλτσα (κέτσαπ)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Δενδρολίβανο, για το ψάρι
Εκτέλεση

Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες ελαφρά και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Καθαρίζουμε τα ψάρια και τα ξεπλένουμε με άφθονο νερό για να φύγει κάθε ίχνος αίματος.

Στρώνουμε στο ταψί το κρεμμύδι, το μαϊντανό, τα ψάρια αλατισμένα και τριγύρω από τα ψάρια τις μελιτζάνες. Προσθέτουμε τις ντομάτες (κομμένες σε φέτες), την κέτσαπ, το λάδι, αλάτι, πιπέρι, το βασιλικό και το δεντρολίβανο πάνω στους κολιούς.

Ψήνουμε στο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος γυρίζουμε 1-2 φορές τους κολιούς, θα πρέπει να μείνουν σχεδόν με το λάδι τους.