Κρέμα-ζελέ Μανταρινιού

print

Υλικά
  • 6 μέτρια αβγά
  • 1 1/2 κούπα(ες) έξτρα ψιλή ζάχαρη
  • 3/4 κούπα(ες) ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κυβάκια
  • 3 μεγάλες κλεμεντίνες, ξύσμα και χυμός
  • 1 λεμόνι, ξύσμα και χυμός
Εκτέλεση

Σε ένα μπολάκι χτυπάω τα αβγά, ζωηρά με ένα πιρούνι ή με το σύρμα, να φύγει η πολλή αβγουλίλα και να ασπρίσουν. Σε μπεν μαρί ζεσταίνω σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο και προσθέτω τα αβγά, τη ζάχαρη λίγη-λίγη, το ξύσμα και το χυμό από τα μανταρίνια και τα λεμόνια. Ζεσταίνω και συνεχίζω το ανακάτεμα για περίπου 15′-20′, μέχρι να σχηματιστεί μια σχετική πηχτή κρέμα.

Μεταφέρω την κρέμα και τη μοιράζω σε αποστειρωμένα βαζάκια. Αφήνω να πέσει λίγο η θερμοκρασία και διατηρώ την κρέμα μανταρίνι στο ψυγείο.

pastrychef