Μαρμελάδα μανταρίνι με σοκολάτα

print

Yλικά
  • Μανταρίνια
  • Ζάχαρη
  • Χυμός λεμονιού ( 1 μέτριο λεμόνι για μείγμα που έχουμε προσθέσει 1 κιλό ζάχαρη)
  • Σοκολάτα κουβερτούρα 65% περιεκτικότητας κακάο
Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα μανταρίνια και ξύνουμε πολύ λίγο τη φλούδα εκεί που υπήρχε το κοτσανάκι τους ή όπου έχουν μικρά στίγματα. Τα κόβουμε στα τέσσερα και με ψαλίδι κουζίνας αφαιρούμε τις ίνες και τα κουκούτσια τους.
Τα τοποθετούμε σε μεγάλη λεκάνη σκεπάζοντας τα με νερό και αφήνουμε για ένα βράδυ.

Την επομένη τα μεταφέρουμε σε κατσαρόλα και βράζουμε για 10 λεπτά από την αρχή του βρασμού.
Μόλις κρυώσουν λίγο τα περνάμε από το μούλτι και μετράμε την ποσότητα του πολτού.
Τα μεταφέρουμε πάλι σε κατσαρόλα και προσθέτουμε ισόποση ζάχαρη.
Βράζουμε τη μαρμελάδα μέχρι να δέσει και προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού.
Εδώ η μαρμελάδα είναι έτοιμη να μπει σε αποστειρωμένα βάζα.
Εγώ όμως ήθελα και την προσθήκη της κουβερτούρας.
Μοίρασα σε 2 μικρά βαζάκια σκέτη και στην υπόλοιπη έβαλα 50γρ. τριμμένη κουβερτούρα. Ανακάτεψα καλά με μια ξύλινη κουτάλα και μοίρασα στα βαζάκια μου.
Η ποσότητα της σοκολάτας μπήκε τυχαία αν θέλετε να επικρατεί περισσότερο δοκιμάστε με μεγαλύτερη ποσότητα.( για να σας δώσω στο περίπου αναλογίες, σε 2 1/2 μεγάλα φλυτζάνια αρχικού μείγματος έβαλα 50 γρ. σοκολάτα).

Το άρωμα του μανταρινιού είναι το κάτι άλλο σε συνδυασμό δε με τη σοκολάτα απογειώνει.

Συνταγές της Ασπρούλας