Μελιτζάνες τσακώνικες με τραχανά
- Βαθμός δυσκολίας: 2
- Τρόπος Μαγειρέματος: Στην κατσαρόλα
- Είδος γεύματος: Κυρίως πιάτο
- Κατάλληλη για: Χορτοφάγοι
Υλικά
- Μελιτζάνα τσακώνικη, 10 τμχ.
- Τραχανάς, 3 φλιτζάνι/-α, (2 μπόλ παγωτού)
- Ντομάτα πολτός, από 4 ντομάτες φρέσκιες
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- Κανέλα
- Σκόρδο
- Κρεμμύδι ξηρό
- Δυόσμος
Εκτέλεση
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες. Τις τηγανίζουμε με λάδι. Αφαιρούμε από το τηγάνι το λάδι που χρησιμοποιήσαμε. Βάζουμε νέο λάδι και κόβουμε πολύ ψιλό κρεμμύδι, σκόρδο και δυόσμο. Όταν ζεσταθεί το λάδι και τα χορταρικά μαραθούν (χωρίς να καούν) προσθέτουμε την τομάτα, το πιπέρι, την κανέλα.
Μόλις βράσει το φαγητό προσθέτουμε τον τραχανά και αφήνουμε να βράσει. Όταν είναι σχεδόν έτοιμος προσθέτουμε και τις μελιτζάνες να βράσουν για δέκα λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι. Προσέχουμε να μη στεγνώσει το φαγητό και σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο.
Συμβουλές
Χρειάζεται προσοχή γιατί αυτό το φαγητό “πιάνει” εύκολα.