Μοσχάρι ραγού με μελιτζάνες

print

  • Βαθμός δυσκολίας: 2
  • Τρόπος Μαγειρέματος: Στο φούρνο
  • Είδος γεύματος: Κυρίως πιάτο
Υλικά
  • Μελιτζάνα τσακώνικη, 1 κιλ.
  • Μοσχάρι, 800 γρ., σπάλα
  • Κρεμμύδι ξηρό, 80 γρ.
  • Σκόρδο, 2 σκελίδες
  • Ντομάτα, 200 γρ.
  • Κρασί λευκό, 1 ποτήρι/-α
  • Ντομάτα πελτές, 20 γρ.
  • Ελαιόλαδο
  • Δάφνη
  • Θυμάρι
  • Μαϊντανός
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μπαχάρι, σε κόκκους
Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια 50γρ. περίπου, το πλένουμε και το αφήνουμε να στραγγίξει. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, το μοσχάρι και τα τσιγαρίζουμε. Προσθέτουμε τον τοματοπελτέ, ανακατεύουμε, σβήνουμε με κρασί και το αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί. Κατόπιν προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα τοματάκια, τα μπαχαρικά, τα αρωματικά, το αλάτι, συμπληρώνουμε με νερό και αφήνουμε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά να βράσει.

Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες «κυδωνάτες» και τις τηγανίζουμε. Δεν απαιτείται ξεπίκρισμα δεδομένου ότι οι τσακώνικες Μελιτζάνες είναι γλυκές. Τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί προσεκτικά για να μη λιώσουν. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ψιλοκομμένο μαϊντανό, σάλτσα από το μοσχαράκι που έχει βράσει και βάζουμε στο φούρνο τις μελιτζάνες μέχρι να ψηθούν. Όταν είναι έτοιμες σερβίρουμε μαζί με το κρέας.