Χταπόδι με μελιτζάνες στην κατσαρόλα

print

  • Βαθμός δυσκολίας: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 35 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 40 λεπτά
  • Τρόπος Μαγειρέματος: Στην κατσαρόλα
  • Είδος γεύματος: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικά
Υλικά
  • Χταπόδι, 1
  • Μελιτζάνα τσακώνικη, 6 τμχ.
  • Ντομάτα, 3 τμχ.
  • Πατάτα, 2 τμχ.
  • Κρεμμύδι ξηρό, 3 τμχ., σε φέτες
  • Καρότο, 2 τμχ., σε ροδέλες
  • Πιπεριά κόκκινη, 2 τμχ., σε κομμάτια
  • Πιπεριά πράσινη, 2 τμχ., σε κομμάτια
  • Ελαιόλαδο, 4 κουταλ. της σούπας
  • Κρασί λευκό, για το βράσιμο του χταποδιού
  • Ντομάτα πελτές, 1 κουταλ. της σούπας
  • Σέλινο, χοντρό, κομμένο σε ψιλά κομμάτια
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Δάφνη
Εκτέλεση

Βράζουμε το χταπόδι μαζί με το κρασί και το κόβουμε σε κομμάτια. Σοτάρουμε λίγο ψιλό κρεμμύδι με το λάδι. Προσθέτουμε το χταπόδι μαζί με λίγη ντομάτα για να πάρει βράση. Κατόπιν το βγάζουμε από την κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια σε φέτες (αφού από πριν τα έχουμε σοτάρει για λίγο), τα καρότα σε φέτες, το σέλινο, τις πιπεριές, τις ντομάτες, το λιωμένο πελτέ, τις πατάτες, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι. Τα αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις και προσθέτουμε τις μελιτζάνες σε στρογγυλά κομμάτια (αφού τις έχουμε τηγανίσει λίγο). Βράζουν αρκετά και πριν βγάλουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά ρίχνουμε μέσα το χταπόδι.