710true dots bottomright 130true true 800none
  • 5000 fade false 25 bottom 50 http://leonidiocoop.gr/?page_id=38
    Τσακώνικη Μελιτζάνα 
  • 5000 fade false 25 bottom 50 http://leonidiocoop.gr/?page_id=220
    Μανταρίνα - Σατσούμα Λεωνιδίου 
  • 5000 fade false 25 bottom 50 http://leonidiocoop.gr/?page_id=395
    Ντομάτες Λεωνιδίου 
  • 5000 random false 25 bottom 50 http://leonidiocoop.gr/?page_id=450
    Κηπευτικά Λεωνιδίου 

Nηστίσιμο Κέικ Μανταρίνι

Υλικά
  • 200 γρ. φρέσκος χυμός μανταρινιού
  • 190 γρ. σουσαμέλαιο
  • 180 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 400 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 100 γρ. αποφλοιωμένα αμύγδαλα σε σκόνη
  • 30 γρ. σουσάμι
  • 1 μανταρίνι, ξύσμα

για την επικάλυψη:

  • 100 γρ. μαρμελάδα μανταρίνι ή
  • γλυκό μανταρινάκι
Εκτέλεση

Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε τον χυμό μανταρινιού, το σουσαμέλαιο και την άχνη. Ανακατεύοντας συνεχώς, προσθέτουμε το αλάτι και το αλεύρι καλά κοσκινισμένο, το μπέικιν πάουντερ, το αμύγδαλο, το σουσάμι και το ξύσμα του μανταρινιού. Λαδώνουμε κι αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ και ρίχνουμε το μείγμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20′. Συνεχίζουμε για άλλα 40′ περίπου στους 160°C.
για την επικάλυψη:

Όταν κρυώσει το κέικ μας, το ξεφορμάρουμε και αλείφουμε την επιφάνειά του με μαρμελάδα μανταρίνι ή με γλυκό του κουταλιού μανταρίνι!

pastrychef

Comments are closed.

Συσκευασία Προϊόντος ΠΟΠ
Τσακώνικη Μελιτζάνα