Ντομάτες γεμιστές με σουπιές
ΥΛΙΚΑ για 4-6 άτομα
- 2 κιλά ντομάτες
- 1 κιλό σουπιές μέτριες
- 250 γρ. ρύζι
- ½ ματσάκι μαϊντανός
- λίγο δυόσμο
- 2 κρεμμύδια
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 150 ml. ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τις σουπιές. Χωρίζουμε το κεφάλι με πλοκάμια, αφαιρούμε τα εντόσθια, την εξωτερική μεμβράνη, κρατάμε ένα σακουλάκι με μελάνι και τις πλένουμε καλά.
Βράζουμε τις σουπιές με νερό αλατισμένο μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε, κρατάμε ενάμισι ποτήρι ζουμί, και κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Αναμειγνύουμε τις σουπιές με τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το ρύζι, το μαϊντανό, το δυόσμο, το σκόρδο, όλα ψιλοκομμένα, αλάτι, πιπέρι, λάδι, μία σταγόνα μελάνι και ελάχιστο ζουμί από το ποτήρι.
Ηρακλής Ασπρίδης — New Line